П’ятниця, 29 Березня, 2024

Тисячі біженців атакують Польщу з боку Білорусії: чи готовий до кризи кордон на Чернігівщині?

Напередодні режим Лукашенка у Білорусії спровокував чергову емігрантську кризу в Європі, перекинувши до кордону з Польщею тисячі біженців з Іраку та Сирії. Чернігівська область межує з Білорусією і тому доречно було поцікавитися, наскільки готові українські прикордонники до таких подій. Далі докладно з yes chernigiv.

Відповідаючи журналістам чернігівського сайту новин 0462 ua на це питання, прессекретар прикордонного загону Галина Шеховцова зазначила, що військовослужбовці цього підрозділу готові до будь-якого розвитку подій, у тому числі до провокацій і спроб прорватися через кордон. Щодо поточної ситуації, зазначила спікер, на сьогодні вона стабільна, загрози для кордону немає.

За словами Галини Шеховцової, військова частина на чернігівській ділянці кордону давно перейшла на посилений режим служби. При цьому додаткових заходів не вживалося, оскільки безпосередньої загрози кордону немає.

До відома, за заявою заступника міністра внутрішніх справ Євгена Єніна, з 10 листопада Україна посилює охорону державного кордону безпілотниками, бронетехнікою та спецзасобами.

.,.,.,.