Четвер, 28 Березня, 2024

На Чернігівщині відбулися антитерористичні навчання: до чого готуються українські силовики?

Силовики на Чернігівщині взяли участь в антитерористичних навчаннях, основним завданням яких був пошук та знешкодження групи диверсантів-розвідників. Детально про подію розповість yes chernigiv.

За сценарієм навчань, в умовах близьких до реальності, диверсанти намагалися дестабілізувати політичну ситуацію та завдати регіону максимальної економічної шкоди.

Крім прикордонників, у заході брали участь представники СБУ, ЗСУ, Національної Гвардії та поліції, представники місцевої влади. Навчання закінчилося ліквідацією умовних диверсантів біля прикордонного пункту пропуску.

Тож до чого готуються українські силовики? Мета навчань очевидна — висока ймовірність вторгнення на територію України армії сусідньої держави,  а конкретно — Російської Федерації.

До речі, нещодавно по той бік кордону з Чернігівщиною, проходили військові навчання Росія-Білорусь “Союзна рішучість – 2022”, в яких було залучено 5 полігонів та 4 військові аеродроми. Захід, за словами керівництва Білорусі, проводився з метою протидії зовнішній агресії та тероризму.

.,.,.,.