П’ятниця, 29 Березня, 2024

Названо чернігівські підприємства, які підуть з молотка першими

Нещодавно на засіданні обласної ради було ухвалено рішення щодо розгляду проекту про приватизацію 29 будівель, що перебувають у комунальній власності. Серед числа об’єктів, які можуть бути передані до приватної власності – готельно-туристичний комплекс «Придеснянський», 60 аптек «Ліки України», лікувально-профілактичний заклад «Дивосвіт», що у Седневі, та дитячий табір відпочинку «Юний технік» у Количівці. Далі розповість yes-chernigiv.

Пропозицію даного проекту було подано за пару годин до засідання депутатами чотирьох політичних фракцій і однієї депутатської групи, а от безпосередній розгляд проекту відклали до наступної наради, яку планують провести вже 18 грудня.

Проте не всі депутати підтримали дану пропозицію. Наприклад, представник політичної партії «Опозиційний блок» Тетяна Ковальчук, вважає, що перелічені об’єкти даремно називають збитковими і не має наміру голосувати за їх приватизацію доки профільна комісія не обґрунтує таке рішення.

Доля готелю «Придеснянський», що знаходиться за адресою вулиця Шевченка, 99-а у Чернігові, також буде вирішуватися на найближчій сесії. Рішення про його приватизацію правильним вважає начальник управління комунального майна Андрій Бунін, а аргументує це тим, що у минулому році готель приніс збитки у сумі 900 тисяч гривень, що трохи більше ніж у цьому році, а відсоток заселення номерного фонду до готелю взагалі близько 30% від загального фонду. Це свідчить про те, що готель майже не виконує своїх прямих функцій.

До списку будівель, що підлягають приватизації, також потрапило підприємство комунальної власності «Діловий центр», що знаходиться на проспекті Миру. Хоча його й вважають прибутковим, якщо розглядати з точки зору оренди, виручені кошти витрачаються на заходи по забезпеченню функціонування облдержадміністрації і у результаті виходить, що приміщення орендуються за 1 гривню.

Варто зазначити, що комунальне майно мають намір продати шляхом аукціону за допомогою «Prozorro.Продажі» – це електронна система, що забезпечить надійність, прозорість та незалежність оцінки у процесі закупівлі та приватизації. Кошти, що будуть виручені в результаті передачі об’єктів у власність фізичним та юридичним особам, планують направити до обласного бюджету.

.,.,.,.