П’ятниця, 29 Березня, 2024

«Єдиний Чернігів» звинуватив Ніну Лемеш у корупції

Ніна Лемеш, директорка Департаменту сім’ї, молоді та спорту Чернігівської обласної державної адміністрації звинувачується у здійсненні фінансових махінацій та зловживанні службовим становищем. Далі розповість yes-chernigiv.

Факти, що підтверджують корупційні дії, були озвучені громадською організацією «Єдиний Чернігів» під час засідання Громадської Ради.

Зокрема, департамент, у обличчі Ніни Лемеш, підозрюють у фінансуванні проектів, які є сумнівними, прихованому розподілі коштів з бюджету, виділенні грошей лише на деякі види спорту і повна відсутність фінансування інших.

У підтвердження своїх слів представники «Єдиного Чернігова» навели приклади перевищення службових повноважень. Наприклад, з’ясувалося, що за кошти, виділені з бюджету було здійснено розміщення чернігівських дітей у таборі відпочинку та оплату транспортних послуг за тарифами, перевищеними у 9 разів.

Також наразі дуже гостро стоїть питання про ймовірне упереджене ставлення Ніни Лемеш до інших спортивних шкіл, адже за останні три роки жодна участь спортсменів у кубках та чемпіонатах України не була профінансована з цільових коштів. Упередження вбачається також і у ставленні до деяких тренерів, які на відрядження вимушені витрачати власні гроші.

Відсутність будь-яких коментарів щодо нецільового розподілу коштів пояснюється тим, що така інформація є секретною, хоча насправді доступ до неї має надаватися усім.

Для подальших дій щодо цієї справи очікується розпорядження про створення комісії, яка займатиметься підтвердженням або спростуванням припущення про корупційні схеми Ніни Лемеш.

Також Громадська Рада закликала голову Чернігівської облдержадміністрації Андрія Прокопенка, разом з Державною аудиторською службою, комплексно перевірити фінансово-господарську діяльність Департаменту сім’ї, молоді та спорту.

Варто додати, що це не перша скарга до голови Чернігівської адміністрації з цього приводу. Раніше вже підіймалася мова про те, що за час керівництва Ніни Петрівни зав’язався дуже міцний корупційний клубок, але його досі ніхто не наважується розв’язати. 

.,.,.,.