Четвер, 28 Березня, 2024

Нацкорпус посприяв затриманню лідера антивакцинаторів у Чернігові


Telegram-канал Національного корпусу повідомив, що лідер Чернігівського осередку Олександр Тарнавський має безпосереднє відношення до резонансного затримання СБУ громадянина РФ, який очолював групу місцевих антивакцинаторів. Далі докладно з yes chernigiv.

Зокрема, у повідомленні йдеться, що 25 жовтня на мітингу антивакцинаторів у Чернігові лідер цієї групи агресивно закликав людей не вакцинуватися та знімати маски, пояснюючи це тим, що “ніякого вірусу немає, це літаки розкидають хімію, а від вакцини помирають”. Одночасно на мітингу звучали заклики до повалення державного устрою.

У публікації Національного корпусу сказано, що Тарнавський звернувся до СБУ з проханням розібратися у ситуації та зазначив, що на мітингах їхні учасники відкрито закликають до дестабілізації ситуації в країні.

За словами представників Нацкорпусу, саме після цього, а точніше, після розголосу інформації про звернення до СБУ, було проведено обшуки у лідера чернігівських антивакцинаторів та знайдено докази фінансування групи з Росії.

Нагадаємо, що кілька днів тому Деснянський районний суд Чернігова заарештував громадянина РФ, діяльність якого підпадає під ст. 109 КК України “Дії спрямовані на насильницьку зміну конституційного ладу”.

.,.,.,.