П’ятниця, 29 Березня, 2024

В Україні спустили на воду новий розвідувальний корабель ВМС ЗСУ

В Україні урочисто спустили на воду новий розвідувальний корабель, який за потужностями та оснащенням не має аналогів в нашій державі. Про це yes-chernigiv.com.ua повідомляє згідно з інформацією оприлюдненою прес-службою Міністерства оборони України.

Під час урочистостей дотримувалися кращих флотських традицій, тому спуск корабля нагадував релігійну церемонію хрещення немовляти. Судно освятили і розбили пляшку ігристого напою. Корабель було збудовано спеціалістами ПрАТ “Кузня на Рибальському” на замовлення Військово-морських сил Збройних сил України.

За офіційними даними вищевказаний розвідувальний корабель має ряд переваг та виділяється своїми якісними показниками. У ВМС ЗСУ його вже прийнято на озброєння. Збудовано корабель за рахунок фінансування оборонної програми розвитку військової техніки.

Замовлення такого плану судна мотивовано необхідністю укріпити морські кордони України. Під час створення корабля за основу було взято корпус траулера. Півроку витратили спеціалісти для переоснащення корабля і підготовки до встановлення на нього сучасного радіолокаційного та радіотехнічного обладнання для ведення розвідки. Більшу частину обладнання для судна виготовлено українськими виробниками.

Адмірал ВМСУ Ігор Кабаненко досить скептично оцінює новий розвідувальний корабель та у коментарях Центру журналістських розслідувань повідомив, що складно буде судну, яке в основі має корпус сейнера, виконувати бойові завдання, оскільки між сейнером та бойовим розвідувальним кораблем велика різниця.

Міністр оборони Степан Полторак звернув увагу на те, що за останні п’ять років Військово-морські сили значно зросли, відійшли від стану занепаду й форсуючим темпом й надалі набирають обертів в напрямку покращення бойових спроможностей ВМС. У 2018 році сформувалось командування морської піхоти, морських сил загалом, що й дало змогу виконувати бойові завдання.

.,.,.,.