Четвер, 28 Березня, 2024

Чи задоволені чернігівці роботою міської влади?

Кожного року в Україні проводиться Всеукраїнське муніципальне опитування. За його результатами стало відомо, що Чернігів почав вириватись вперед серед багатьох показників. Така статистика не може не тішити, а більш детально про все далі й піде мова. Далі розповість yes-chernigiv.

Дане опитування проводилось не просто так, а спеціально на замовлення Міжнародного республіканського інституту. Згідно результатів, які отримали внаслідок такого опитування, виявилось, що саме мешканці Чернігова більше за решту мають думку, що в місті в цілому справи йдуть у вірному напрямку. Виявилось, що так вважає цілих 79% респондентів, що є найвищим показником серед міст України. Наступні ходики в рейтингу займає Вінниця (78%), Івано-Франківськ (78%), Хмельницький (76%).

Опитування проводилось з багатьох сфер і в сфері задоволеності якістю сфер та послуг Чернігів також посів своє місце в п’ятірці найкращих. Буквально за рік наше місто змогло подолати шлях вгору від 11-го до 4-го місця в рейтингу. Індекс цього показника для Чернігова дорівнює 3,1 з 5-ти можливих балів.

Якщо розглянути сфери, розвитком та устаткуванням яких найбільше задоволені прості чернігівці, то на лідируючих позиціях опинились гуманітарні сфери, після них йдуть комунальні, а потім вже екологія та інфраструктура міста. Найменше задоволені мешканці міста роботою поліції та медичних установ. Саме на ці показники радять місцевій владі звернути особливу увагу і спробувати вирішити проблемні питання.

Почесне місце

Серед 24 українських міст Чернігів посів такі показники у різних сферах оцінки: якість тротуарного покриття – 3-є місце, збір сміттєвих відходів у населення – 4 місце, якість каналізаційних систем – 1-е місце, якість медичних установ та надання послуг – 9-е місце, за якістю транспортної інфраструктури – 11-е місце, за якістю вуличного освітлення – 4-е місце, за якістю дорожнього покриття – 2-е місце, спортивні заклади – 10-е місце, серед якості шкіл – 12-е місце, за якістю устаткування дитячих садків – 7-е місце, заклади культури – 15-е місце, у якості облаштування публічних парків та скверів – 3-е місце, серед облаштування дворів та територій навколо житлових будинків – 7-е місце, за якістю водопостачання – 8-е місце, за якістю екологічного показника навколишнього середовища – 3-є місце, за зручністю розташування майданчиків для автомобілів – 2-е місце, за зручностями та доступністю послуг для людей із інвалідністю – 5-е місце.

Чернігівці задоволені мером

Крім того, серед опитуваних мешканців Чернігова 83% позитивно ставляться до діяльності Владислава Атрошенка на посаді міського голови, а 72% з них також задоволені діяльністю місцевої влади міста. До того ж, цілих 64% чернігівців хочуть голосувати за повторне переобрання Атрошенка на посаду мера міста Чернігова. В цілому, 44% респондентів вважають, що ставлення органів влади до них позитивне і лише 14% вважають інакше. Це досить гарний показник (третій в Україні), який показує позитивну динаміку співпраці органів керівного апарату міста із його мешканцями.

В цілому тенденція розвитку Чернігова досить позитивна. Багато спеціалістів відмітило те, що за останні роки місто дедалі більше розвивається і стає лідером в багатьох сферах. В майбутньому більшість експертів бачить Чернігів серед передових міст України і вірить, що інвестиційні надходження і відродження виробничих потужностей дадуть гарний поштовх до розвитку всіх сфер і покращать добробут чернігівців.

7

 

.,.,.,.