Вівторок, 19 Березня, 2024

Підсумки роботи депутатів-мажоритарників від Чернігівської області

Чому б не підбити підсумки роботи Верховної ради восьмого скликання? Сьогодні проаналізуємо, наскільки ефективно працювали депутати, обрані в округах у Чернігівській області. Ми подивимося не лише рівень виконання обіцянок, а й кількість поданих законопроектів, пропозицій до таблиць поправок, депутатських запитів, виступів із місця та трибуни, а також пропущених засідань. Детально далі на yes-chernigiv.

Початок не втішає

Найвідповідальніший мажоритарник – Олександр Кодола, в якого 64% виконаних обіцянок. Депутат за час каденції подав 87 законопроектів, 143 пропозиції до таблиць поправок і 225 запитів. У нього практично зразкова відвідуваність, з місця Кодола виступав 63 рази, з трибуни – 26. Кодола, зокрема, не виконав обіцянку працювати над вирішенням питання утеплення й заміни вікон у сільській школі Монастирища. В районній адміністрації повідомили, що навчальний заклад не утеплили й не планують.

Олег Дмитренко виконав 60% обіцянок (при цьому в нього їх лише п’ять). Нардеп зареєстрував 40 законопроектів, 87 пропозицій до таблиць поправок і 18 запитів. У парламенті він виступав двічі з місця й двічі – з трибуни. Відзначимо, що в Дмитренка немає провалених обіцянок.

Валерій Давиденко впорався з 56% своїх обіцянок. На його рахунку 67 законопроектів, 222 пропозиції до таблиць поправок і 53 запити. Єдина невиконана обіцянка депутата – підтримувати адміністративно-територіальну реформу. В 2015 році Давиденко не підтримав закон про добровільне об’єднання територіальних громад, який є невід’ємною частиною адміністративно-територіальної реформи й передбачає передачу влади на місця шляхом формування об’єднаних територіальних громад.

мажоритарники

Декого можна назвати відповідальним

Мажоритарника Максима Микитася не можна назвати дуже активним у Верховній раді: 19 законопроектів і 5 запитів, жодного виступу. За даними письмової реєстрації, він пропустив 41 пленарне засідання, а за даними електронної – 249. Виконав Микитась 54% обіцянок. Він, зокрема, не виконав обіцянку розробити й впровадити інноваційні програми відновлення та рекультивації бідних ґрунтів українського Полісся.

У процесі виконання в нардепа залишається ще обіцянка облаштувати повноцінну ігрову зону для дітей поруч із футбольним полем у районі Шерстянка в Чернігові. До кінця 2018 року там демонтували старі конструкції, підготували корито для стадіону й забетонували площадку під викладку спеціального покриття. Станом на квітень за ініціативою Микитася міні-стадіон отримав фінансування в розмірі близько 2 млн. грн.

Анатолій Євлахов реалізував 30% своїх обіцянок. На його рахунку 90 законопроектів, 55 поправок і 31 запит. У Раді він виступив 10 разів із місця й двічі – з трибуни. Гарною відвідуваністю нардеп також не відрізняється: за даними письмової реєстрації, він пропустив 474 засідання, за даними електронної – 548.

У процесі виконання у Євлахова, зокрема, обіцянка відкрити майданчики для міні-футболу в кожному райцентрі округу. Також нардеп ще має допомогти вирішити проблему освітлення вулиць у Новгород-Сіверському. В квітні 2017 року стало відомо, що за сприяння Євлахова готується проектно-кошторисна документація на реконструкцію вуличного освітлення в центральній частині міста.

.,.,.,.