П’ятниця, 29 Березня, 2024

Стандарти фотографування на документи зміняться

Міністерство внутрішніх справ і Державна міграційна служба України повідомляють про те, що є нагальна необхідність перегляду стандартів фотографування на документи. yes-chernigiv.com.ua вважає таку процедуру дуже своєчасною. Наприклад, в зазначених службах відзначають, що досить часто правоохоронні органи і Міграційна служба стикаються з численними наріканнями людей різних віросповідань на те, що існуючі державні стандарти не дозволяють друкувати фотографії на будь-які документи людей у головних уборах.

Для українців здавна форма фотографування без головного убору – явище природне.

Людям різних релігійних течій і конфесій при оформленні паспортів громадянина України, закордонних паспортів на постійне або тимчасове проживання, а також посвідчень біженців без головного убору не дозволяють релігійні переконання. Виходить, державний стандарт саме в цьому аспекті не зовсім відповідає дотриманню прав людини. Саме тому Міністерство внутрішніх справ і Державна міграційна служба України вважають, що рішення цієї проблеми – необхідність змінити існуючий стандарт.

Тим більше, прийнятий в 1994 році державний стандарт не відповідає реаліям часу. Заступник міністра внутрішніх справ Тетяна Ковальчук вважає, що треба зробити все, щоб надати можливість особам, які належать до різних релігійних течій і конфесій, фотографуватися на документи без уразливості їх релігійних переконань.

Ініціатива була підтримана, а зміни до стандарту включені в план роботи Міністерства внутрішніх справ і Державної міграційної служби України.

.,.,.,.